Sustav nadzora energije "MonitorEnergije"

"Monitor energije" je specijalizirani i krucijalni alat bez kojeg se ne može ozbiljno voditi niti jedan postojeći sustav upravljanja objekta u cilju provođenja uštede energije.
Zamišljen je kao alat koji služi i daje vlasniku , upravi i tehničkoj službi osnovne ekonomske podatke troškova potrošnje energije. 
Sa tim podacima se mogu kvalitetnije planirati troškovi rada, udio energije u vrijednosti gotovog proizvoda i provoditi energetski management koji je učestali zahtjev prema tehničkoj službi. Zamišljen je kao novi ili nadogradnja na postojeći sustav upravljanja koji prikazuje krvnu sliku potrošnje objekta na način kako bi se "financijski vidjela" svaka promjena scenarija rada sustava ,koji odmah daje odgovore dali je to pravi smjer prema uštedi a da se zadržava maksimalan komfor ili operativnost objekta.  
 
Sustav se sastoji od kontrolnih brojila ili senzora koji se stavljaju na postojeća brojila u cilju očitanja potrošenih energenata. Oprema za daljinsko očitanje se povezuje sa centralnim nadzornim uređajem koji šalje podatke očitanja na web  portal. Tako zaprimljeni podatci se obrađuju i prezentiraju u obliku grafičkih dijagrama. Za očitanje potrošnje energije koristimo različitu opremu a ona ovisi o postojećoj instalaciji na koju se ugrađuje.


 


Sustav za praćenje potrošnje može biti spojen ne samo na glavne mjerne točke nego na sva vama zanimljiva mjesta na kojima želite odvojeno nadgledati potrošnju pojedinog dijela sustava. Stvorili smo web portal koji će vam poslužiti kao savršen alat za kontrolu energetske učinkovitosti u vašim objektima, kako bi kvalitetnije mogli gospodariti energijom, a samim time i novcem. Jednostavno čitljiv i transparentan, portal direktno i učinkovito djeluje na svijest čovjeka  kako bi smanjio potrošnju energije i ostvario financijsku uštedu.

Portal radi na način da prijavom u sustav uđete u vaš privatni monitor energije, gdje su svi vaši podaci iskazani brojkama i grafičkim dijagramima. Podatke za vas čuvamo, obrađujemo i promptno dojavljujemo alarme neobičnih očitanja, koja će vas spasiti od neželjenih troškova. Sve podatke po potrebi sinkroniziramo sa sustavom ISGE (Informacijski Sustav Gospodarenja Energijom) ili nekim sličnim sustavom koji koristite.