Ušteda energije

Osnovni cilj i misija naše tvrtke je provođenje energetskog menadžmenta u vidu racionalizacije potrošnje. Naša metoda sastoji se od nekoliko segmenata rada koji mogu kao cjelina, ali i pojedinačno ostvariti uštedu.

Prvi korak je postavljanje instrumenata za daljinsko očitanje energije, odnosno automatizacija postojećeg sustava objekta, što nam omogućuje daljinsko očitanje potrošnje energije. Temeljem analize svih prikupljenih podataka kreiramo plan provođenja energetskog manadžmenta, odnosno plan ostvarivanja uštede.

 

Kontrola potrošnje energije

..nadzor potrošača u vašem objektu
..daljinsko upravljanje potrošačima 
..projektiranje i rekonstrukcija postojećeg sistema

Mjere uštede

..za planiranje, upravljanje i smanjenje potrošnje
..osvješćivanje osoblja i edukacija
..uvođenje internih pravila ponašanja

Monitoring energije

..prikaz podataka o potrošnji u web aplikaciji
..alarmiranje prekomjerne potrošnje putem push-notifikacija

 

 

 

 

 

Svi prikupljeni podaci odašilju se u realnom vremenu u web aplikaciju, gdje su u jednostavnom grafičkom obliku dostupni svakom korisniku u bilo kojem trenutku. Ovaj dio naše usluge nazivamo "Monitor Energije"; radi se o jednostavnoj i vrlo intuitivnoj aplikaciji koja sadrži sve relevantne podatke o potrošnji na jednom mjestu.

Osim samog nadzora potrošnje energije naš sustav omogućuje i daljinsko upravljanje potrošačima. Ovaj korak podrazumijeva instalaciju uređaja za daljinsko upravljanje, odnosno automatizaciju pojedinih el.uređaja i njihovu kontrolu (paljenje, gašenje ili finu regulaciju) putem aplikacije, čime u potpunosti rasterećuje korisnika.

 

Naš sustav je namijenjen kućanstvima, ali i većim prostorima kao što su tvrtke, tvornice, hoteli, kampovi i svima koji žele pratiti potrošnju energije kako bi je smanjili i ostvarili uštedu. 

 

Newsletter

Ukoliko isti zelite primati molimo prijavite se na monitor energije mailing listu

© Megamont 2024. Sva prava pridržana.