Monitoring energije

"Monitor Energije" je specijalizirani alat za daljinski nadzor potrošača u objektu, osmišljen s ciljem provođenja uštede energije. Zamišljen je kao alat koji daje vlasniku, upravi i tehničkoj službi osnovne podatke o troškovima i potrošnji energije što u konačnici omogućuje kvalitetnije planiranje troškova rada.

Ovaj sustav funkcionira kao novi ili kao nadogradnja na postojeći sustav upravljanja. Prikupljeni podaci odašilju se u realnom vremenu na web portal Monitor Inženjeringa ili po potrebi na vaš pametni uređaj gdje u obliku jednostavnog grafičkog prikaza možete u bilo kojem trenutku vidjeti sve podatke o potrošnji.

 

 

    Prikupljanje podataka u realnom vremenu

     Jednostavan grafički prikaz potrošnje na našem web portalu

     Prikaz financijske uštede kroz vrijeme (po danima/mjesecima)

 

 

 

 

Portal istovremeno prikazuje i svaku  «financijsku» promjenu scenarija rada sustava iz kojeg je odmah vidljivo je li to pravi smjer prema uštedi, uvijek uzimajući u obzir maksimalan komfor i operativnost samog objekta. Portal funkcionira na sljedeći način: prijavom na web portal Monitor Energije svaki korisnik dobiva pristup svojem privatnom profilu, gdje u bilo kojem trenutku ima uvid u podatke o potrošnji. Podaci su iskazani jednostavnim grafičkim dijagramima. U slučaju prekomjerne potrošnje sustav "alarmira" korisnika slanjem push-notifikacija (maila ili poruke). Više o ovom sustavu možete saznati OVDJE.

 

Ugradnja sustava i osnovne komponente - kako funkcionira naš sustav daljinskog nadzora energije?

Sustav za praćenje i nadzor potrošnje može funkcionirati kao novi ili kao nadogradnja na postojeći sustav upravljanja. Sastoji se od opreme za daljinsko očitanje povezane sa centralnim uređajem koji odašilje prikupljene podatke na web portal preko kojeg je u bilo kojem trenutku vidljiva potrošnja. Sustav se sastoji od kontrolnih brojila ili senzora koji se stavljaju na postojeća brojila u cilju očitanja potrošenih energenata. Oprema za daljinsko očitanje se povezuje sa centralnim nadzornim uređajem koji šalje podatke očitanja na web portal. Tako zaprimljeni podatci se obrađuju i prezentiraju u obliku grafičkih dijagrama. 

 

    Sustav daljinskog očitanja

     Centralni uređaj (kontroler)

     Web portal, vaš "Monitor Energije"

 

 

 

 

Za očitanje potrošnje energije koristimo različitu opremu, a ona ovisi o postojećoj instalaciji na koju se ugrađuje. Sve podatke po potrebi sinkroniziramo sa sustavom ISGE (Informacijski Sustav Gospodarenja Energijom) ili nekim sličnim sustavom koji koristite. Sustav za praćenje potrošnje može biti spojen ne samo na glavne mjerne točke nego na sva vama zanimljiva mjesta na kojima želite odvojeno nadgledati potrošnju pojedinog dijela sustava.

Stvorili smo web portal koji će vam poslužiti kao savršen alat za kontrolu energetske učinkovitosti u vašim objektima, kako bi kvalitetnije mogli gospodariti energijom,a samim time i novcem. Jednostavno čitljiv i transparentan, portal direktno i učinkovito djeluje na svijest čovjeka  kako bi smanjio potrošnju energije i ostvario financijsku uštedu. DEMO prijava na portal >> LOGIN: megamont  PASSWORD: megamont1

 

  • Galerija slika

Newsletter

Ukoliko isti zelite primati molimo prijavite se na monitor energije mailing listu

© Megamont 2023. Sva prava pridržana.